Založ si blog

Nebežte do odpadnutia!

Nie,  v žiadnom prípade nechcem priaznivcom džogingu vziať ich radosť alebo maratóncom vziať uznanie, ktoré si právom zaslúžia. Sú však ľudia, ktorým džoging môže spôsobovať problémy, najmä preťažovanie väzív, kĺbov a šliach. Bolesti a zápaly nielenže prerušia tréning, ale môžu byť príčinou vážnejších komplikácií.

Pre netrénovaných ľudí, alebo osoby postihnuté nadváhou je vhodná šetrnejšia forma pohybu  … chôdza, presnejšie povedané rýchla, dynamická chôdza – „power walking“ Pre zaujímavosť, vedeli ste že pri tomto spôsobe pohybu s dostatočnou prácou paží sa do pohybu zapojí viac ako 200 kostí a 660 svalov vášho tela?

Rýchla chôdza je výborná ako prevencia proti srdcovocievnym  ochoreniam, osteoporóze a je vynikajúcim pomocníkom znižovaní hmotnosti. Práve pre spaľovanie nadbytočného tuku potrebuje telo pracovať v primeranej pulzovej frekvencii a dostatočne  dlhý čas. Hovoríme tomu aeróbny tréning. Rozsah pulzovej frekvencie v ktorej by sme  sa mali pohybovať pre spaľovanie tukov závisí od stavu organizmu, pohlavia  a veku človeka.

Sú ľudia, ktorí sa stále pripravujú na chvíľu keď budú pripravení. K tomu aby človek začal s power walkingom netreba prečítať desiatky hrubých kníh. Stačí si osvojiť základné informácie a niekoľko dobrých rád, ktoré nájdete na internete alebo v bežne dostupných publikáciách. Zainvestujte do kvalitnej obuvi, ktorej je na trhu dostatočný výber, palice sú veľmi vhodným doplnkom, dávajú chôdzi väčšiu dynamiku a na mokrom teréne aj istotu. Z oblečenia je dôležitá hlavne nepremokavá bunda ak chodíte aj za dažďa. V každom prípade je vybavenie k tomuto športu podstatne lacnejšie ako pre iné disciplíny.


Najdôležitejšia je radosť. Aj mne nejaký čas trvalo, kým som si osvojil techniku, premohol prirodzený „odpor“ organizmu a objavil radosť, ktorú mi tento šport poskytuje. Prajem vám veľa šťastných kilometrov.

Sila rozhodnutia

12.01.2011

Vás život sa mení v okamihoch rozhodnutí Anthony Robbins Naozaj, denne robíme desiatky rozhodnutí, malých, zdanlivo bezvýznamných, ale i takých, ktoré výrazne ovplyvnia náš ďalší život. Ak ste sa správne rozhodli a hodláte sa zapojiť do jedného z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich odvetví vo svete, do sieťového marketingu, venujte ešte chvíľu času správnemu [...]

Je to ten pravý?

12.01.2011

Častá otázka pri výbere životného partnera. Aj láska na prvý pohľad môže byť na celý život.Čo sa týka MLM možno je lepšie posúdiť tri najdôležitejšie zložky sieťového marketingu. Aký je produkt, systém vzdelávania a odmeňovací plán. Produkt – pre sieťový marketing sú najvhodnejšie produkty, ktoré pravidelne nakupuje veľká skupina spotrebiteľov. [...]

Podvod alebo príležitosť?

10.01.2011

Väčšina z nás, vedome či nevedome, sieťový marketing robí denne, ale zadarmo! Dámy, pochválite sa aký nádherný kostým ste kúpili v tom butiku na námestí , páni poviete priateľom, aké výborné pivo a obsluha je v krčme za rohom, a čo susedia ? … predsa vás vidia ako nesiete plné „igelitky“ keď sú banány v akcii …no a ten nový film v kinách!Áno, [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

steveliesky

Momentálne spolupracuje s najlepšími odborníkmi vo svojom odbore v reklame, internetovom marketingu, ekonomickými analytikmi, a vytvoril team vďaka ktorým Vám chce ukázať jeho „Kľúč k úspechu.“ Využite ich obrovské skúsenosti, a prihláste sa na kurz, seminár alebo školenie a získajte najlepšie informácie k dosiahnutiu vášho úspechu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 7077x
Priemerná čítanosť článkov: 1415x

Autor blogu

Kategórie

Archív